Rätt och fel vid val av kläder till kvinnor för cocktailpartyn

  • Sumo

Det är verkligen kul att få en inbjudan till ett cocktailparty. Cocktailpartyn är ofta fulla med en massa intressanta personer som har väldigt mycket att dela med sig av angående livet, jobbet och allt annat som det finns att prata om.

Cocktail partyn kan äga rum inomhus eller utomhus allteftersom säsongen växlar. Lokalerna för cocktailpartyn kan också växla väldigt mycket, från ståtliga slott till ganska enkla hemmamiljöer.

Anledningarna till cocktailpartyn varierar också enormt mycket. De flesta är bara enkla partyn utan någon slags agenda medan andra firar någon särskild händelse som en födelsedag, ett bra år för ett företag med mera.

cocktailklänningar

Rätt och fel klädsel för ett cocktailparty

Det finns mycket att välja mellan när man ska på cocktailparty. De kläder som man framförallt tänker på när det gäller män är en smoking medan kvinnor ofta går i långa men lätta klänningar. Det är snäppet under formell klädsel som gäller.

För kvinnor kan vi konstatera att formell klädsel, med långklänning och handskar är för mycket. Vi kan också konstatera att en kvinna inte bör komma till ett cocktailparty i byxor. Däremellan är det ganska fritt, även om cocktailklänningar självklart kommer att vara mycket vanliga, och beror mycket på vad som är den allmänna karaktären på festen.

Vilken som då är den allmänna karaktären på ett cocktailparty som ännu inte ägt rum kan man tycka är en ganska svår fråga att besvara. Men det kanske inte är så enormt svårt ändå.

Vem organiserar cocktailpartyt

Vilken kultur och allmän karaktär som cocktailpartyt kommer att ta beror till väldigt stor, eller bara, på vilka det är som arrangerar cocktailpartyt och på vilka gäster som kommer att komma till partyt. Hur kan man då möjligtvis ta reda på hur värdparet fungerar och på vilka som kommer? Detta kanske inte är så svårt som man tror. Du är antagligen inbjuden av en anledning och du känner därför helt säkert värdparet på något sätt. Då vet du hur de är som personer, vilka typer av tillställningar de brukar besöka och vilka andra personer de umgås med. Någonstans i denna mängd av information finns svaret på frågan om hur cocktailpartyt kommer att te sig.

Hitta inspiration till klädsel för cocktailparty

När du väl skaffat dig en bild av hur cocktailpartyt kommer att te sig så är det dags att göra slag i saken och ge sig ut och skaffa inspiration för de kläder du behöver köpa. Det finns en ändlös mängd information på internet om olika klädstilar och det är lyckligtvis så att vi befinner oss i en tid då modet är mycket fritt så du kan prova stilar lite som du vill.

Ett företag som har ett mycket tilltalande utbud av kläder för cocktailpartyn och många andra begivenheter är JJ’s House. De har en butik på internet som saluför inte bara cocktailklänningar utan också accessoarer, kostymer, och en mängd klänningar för andra typer av tillställningar. Det är bara för dig att besöka sajten och inspireras.